Ildi Fitness

Te még mindig hiszel a fogyókúrákban?

2013.09.26. 00:00 - Blog
Én nem nagyon. Soha nem is hittem bennük. És nem csak azért, mert szerencsére nem volt szükségem rá, hanem azért is, mert a környezetemben számtalanszor bebizonyosodott, hogy egyik sem működik. Bocsánat, van, amelyik kiválóan eléri a várva várt hatást. Azonban az esetek 98%-ban ez a hatás szépen lassan felszívódik, amint a fogyókúrának vége. Értsd: a leadott kilók visszakúsznak.

Már a nevében is benne van: KÚRA. Tehát nem tarthat örökké. Nem élhetsz életed végéig káposztalevesen. Nem tarthatod örökké a 90 napos diétát. Nem vásárolhatsz minden hónapban Turbó Diéta port, és még sorolhatnám a sok-sok, csodát ígérő segédeszközt.
 
Van, akinek az egész élete a fogyókúrázásról szól. Kipróbálja az egyiket, amivel lead mondjuk 6 kg-ot. Ezután visszaszed 8-at, aztán kipróbál egy újabbat – mondván az előző nem vált be. Ezzel a folyamattal szépen belecsöppen az illető a yo-yo effektusba, amiből nehezen lehet megtalálni a kiutat. Ugyanis ilyenkor a súlyveszteség nagyrészt izomveszteséget jelent, és csak nagyon minimálisan testzsírt. 

Mi lehet az oka annak, hogy sokszor a kínkeserves fogyókúrákkal is alig érsz el eredményeket? A jobb kérdés inkább az, hogy ha már többször is tapasztaltad ezt, miért nem cselekszel másképp? Tudom, nagyon nehéz szokásainkon változtatni, pedig ez az egyetlen megoldás célod eléréséhez.
 
Azzal is tisztában vagyok, hogy az elméletet álmodból felébresztve tudod: „Fogyókúra helyett életmódváltás”. Ez annyira uncsi már, hogy nem is csoda, ha az egésztől elmegy a kedved. Mindenhol csak ezt lehet olvasni: „Válts életmódod, és egészségesebb leszel, jobb lesz minden.” Csak éppen azt már sehol, vagy csak nagyon kevés helyen teszik hozzá, hogy HOGYAN. Ez körülbelül olyan, mintha azt mondanák nekem, hogy ugorjak le egy 30 méteres szikláról  a tengerbe. Nem lesz semmi bajom, hisz a vízbe érkezem. Az lehet, de ha még soha nem ugráltam ilyen magasból, csal maximum a rajtkőről a medencébe, akkor beszélhetnek nekem, úgysem fogom megtenni. Legalábbis a rajtkő után nem a 30 méteres magasság fog következni.

Valahogy így működne ez az egészséges életmód területén is. Ne akarj máról holnapra szuper reform, szuper trendi lenni, mert úgysem fog menni. Ha lépésről lépésre haladsz, hidd el nagyobb eséllyel érsz célba. 

Ez így megint olyan általános, olyan semmitmondó, igaz? :-) Nos, akkor most megpróbálok valami kézzelfoghatót nyújtani, hátha segít…

Reggeltől estig nyomod a melót. Munka után hazaérsz, örülsz, hogy élsz. Levágod magad a TV elé, és egész nap alig ettél, úgy gondolod, most bepótolod a hiányosságokat. Pukkadásig zabálod magad.
Az első, és legfontosabb lépés: gondoskodj a napi élelemről. Szakíts időt a tízóraira, ebédre, uzsonnára. Ha így cselekszel, máris nem lesz kedved zabálni a munkából hazaérve. A reggelit majdnem kihagytam. REGELIZZ! Bánom is én, hogy még odahaza, munka előtt, vagy odabent a munkahelyen, de oldd meg. A „….de én nem szoktam reggelizni”, meg a „…..nem vagyok éhes reggel” típusú kifogásokat most tedd félre, kérlek. Tudod, VÁLTOZTATNI! E nélkül nem fog menni.

Arra gondoltam, hogy a további lépéseket később írom meg. Minimum 10 hozzászólást szeretnék látni a cikk alatt, amelyek arról számolnak be, hogy megtettétek az első lépést. Ha ez megvan, írom a további instrukciókat!
Sikeres elindulást kívánok Mindenkinek egy egészségesebb életmód felé! ;-)

Gyere és kövess a facen

Zenei mixek

Saját készítésű mixek, melyeket különös odafigyeléssel válogattam ki. Aerobik órákon tesztelve

Meghallgatom
Nagyon fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy a mozgásban gazdag életmód kialakításához nem feltétlenül kell edzőterembe járni.
Sokan unalmasnak találják a konditermi edzéseket, nevetségesnek és haszontalannak az aerobik órákat. Tőlük nem várható el, hogy
a mindennapi testmozgást négy fal közé zárva valósítsák meg. Számos alternatívája létezik az edzések rendszeres kialakításának.

aerobic - fitness - aerobik - személyi edző
Kérem várjon....
Kérem várjon
Szeretnél lelkiismeret-furdalás nélkül nassolni? Ez a NASI GYŰTEMÉNY megoldást jelent számodra! Most kérem INGYEN