MINTAÉTREND 13. nap
REGGELI
Diós szilvás keksz
Hozzávalók:
125 g kókuszzsír
100 g eritrit
1 tojás
130 g zabliszt
115 g darált dió
1 tk. fahéj
1 tk. rum aroma
1 mk. vanília aroma
16-18 szem aszalt szilva kisebb darabokra vágva
60 g étcsoki forgácsolva
1 mk. sütőpor/szódabikarbóna
csipet só
A hozzávalókat jó alaposan összedolgozzuk villával egy keverőtálban, és a kekszmasszából 1-1,5 cm vastag, 5-6 cm átmérőjű tallérokat pakolgatunk egy sütőpapírozott tepsibe, lazán egymás mellé (nem fog nagyon megnőni, de legyen köztük 2-3 cm).
180 fokon 12 perc alatt gyönyörű aranyszínűre sütjük őket, egyetlen perccel sem tovább, mert megég.
TÍZÓRAI
Pisztáciás joghurtos smoothie
Hozzávalók:
2 csésze natúr joghurt
1/2 csésze víz
1 és 1/2 teáskanál finomra reszelt gyömbér
1/4 teáskanál friss őrült fekete bors
4 kocka jég
1/2 csésze apróra vágott sózatlan hámozott pisztácia
A hozzávalókat összeturmixoljuk.
EBÉD
Csirkemell Magyaróvári módra zöldfűszeres barnarizzsel
Hozzávalók:
120 g csirkemell
20 g gépsonka
20 g gomba
20 g mozzarella sajt
5 ml olaj
só
bors
ételízesítő
petrezselyem zöld
A körethez:
50 g barnarizs
5 ml olaj
só
ételízesítő
petrezselyem zöld
friss bazsalikom
friss rozmaring
A csirkemellet felszeleteljük, és enyhén kiklopfoljuk. Sóval, borssal egyenletesen beszórjuk és kevés olajjal kikent tepsiben, sütőben elősütjük. A szeletelt gombát sóval, borssal, petrezselyemmel megpirítjuk és a hússzeletekre osztjuk. Letakarjuk sonka szelettel, majd sajttal és visszatéve készre sütjük.
A barnarizst forrásban levő sós vízben a tésztákhoz hasonlóan kifőzzük (lassan, alaposan átfőzve!), majd leszűrjük, és alaposan lecsepegtetjük és finomra vágott, olajon futtatott zöldfűszerekkel összekeverjük.
UZSONNA
1 db alma 4 db korpovit keksz
VACSORA
Fűszeres túróval töltött zöldségek
Hozzávalók:
50 g zsírszegény tehéntúró
30g vöröshagyma
30 g padlizsán
30 g cukkíni
30 g paradicsom
30 g csiperke
30 g joghurt
4g olívaolaj
só
feketebors
kakukkfű
só
őrölt fehérbors
Az ételhez egyforma, közepes nagyságú gombafejeket és kisebb cukkínit vagy padlizsánt használjunk. Közepes hőfokú sütőben roppanósra pároljuk a zöldségeket, és ha kezd kihűlni, beletöltjük a hagymás-fűszeres túrókrémet, majd sütőben összesütjük. Cikkekre vágott paradicsommal díszítjük.