MINTAÉTREND 4. nap
REGGELI
2 db főtt tojás zöldekkel (uborka, paprika, paradicsom) és akár egy kis szelet teljes kiőrlésű, vagy valami tök egészséges kenyérrel (lehet akár csökkentett szénhidrát tartalmú is, de nem muszáj, a lényeg, hogy ne fehér kenyér legyen, hanem olyan, ami lassan szívódik fel), zöldtea cukor nélkül
TÍZÓRAI
Friss gyümölccsel és lenmaggal tarkított natúr joghurt (egy pohár)
EBÉD
Rakott karalábé
Hozzávalók:
4 db zsenge karalábé zöldjével együtt (60-70 dkg)
4 db csirkemell filé
5 dkg kókuszzsír
2 dl zsírszegény tejszín
4 szál zöldhagyma
1 nagy sárga kaliforniai paprika
só
bors
Elkészítés:
Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. A csirkemell filéket lapjában félbevágjuk. A karalábé egészséges zöldjét vastagabb metéltre összevágjuk, a vastag erek nélkül. A karalábék zsengéjéből 12 korongot vágunk. A visszamaradt karalábét metéltre vágjuk.
Sós vízben a korongokat megfőzzük, majd félretesszük. A főzőlevet is félretesszük.
Kókuszzsíron megfuttatjuk a metéltre vágott karalábét, rátesszük a felaprított hagymát. Sózzuk, borsozzuk, és kevés főzőlé hozzáadásával pároljuk. Amikor félig puha, rátesszük a leveleket és a metéltre vágott paprikát. Ha szükséges, teszünk rá még főzőlevet is. Amikor roppanósan puha, ráöntjük a tejszínt, összeforraljuk és félretesszük.
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, és kókuszzsíron megsütjük.
Tálaláskor a tányérra teszünk a tejszínes karalábéból, ráhelyezünk 1-1 korong főtt karalábét, arra sült húst rakunk, majd ismét karalábé és hús következik. A tetejére szép karalábészeletet tehetünk.
UZSONNA
Avokádós, banános csokipuding
Hozzávalók: (2 adagra)
1 jó nagy, érett avokádó (Legyen puha, de azért ne szaladjon bele az ujjad, ha enyhén megnyomod! Fekete foltokkal se legyen elborítva.)
1 nagy, érett banán, de az sem baj, ha 2 (Picit barna pöttyös, nem pálinkaszagú.)
1 púpos ek. por eritrit (vagy bármilyen édesítő)
1 mk. fahéj vagy pár csepp vanília/rum aroma
1 ek. cukrozatlan kakaó
A hozzávalókat tegyük szépen turmixgépbe, és dolgozzuk össze jó alaposan!
VACSORA
Sopszka saláta feta sajttal
Hozzávalók:
50 g feta sajt
100 g kígyóuborka
50 g vöröshagyma
50 g paradicsom
50 g zöldpaprika
feketebors
oregánó
pár csepp olívaolaj
Az összes hozzávaló zöldségfélét nagyobb kockákra daraboljuk. Borssal, oreganoval fűszerezzük és összekeverve, olívaolajjal megpermetezve tálaljuk. Tetejére mehet a felkockázott feta sajt.