MINTAÉTREND 28. nap
REGGELI
Vaníliás aszalt áfonyás zabkása rizstejjel (vagy sima tejjel), kb 3-4 evőkanál zabpehelyből
A zabpelyhet, igazi vaníliát (vagy vanília aromát), aszalt áfonyát összekevered egy tálban, és ráöntöd a felforralt tejet. 5-10 perc múlva fogyasztható.
TÍZÓRAI
Banán-kivi turmix vízzel, lenmagpehellyel
1 banánt, 1 kivit, 1 csapott evőkanál lenmagpelyhet 3 dl vízzel pépesre turmixolsz.
EBÉD
Medvehagymás sajttal töltött csirkemell barnarizzsel
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell filé
15 dkg cottage cheese
1 csokor medvehagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
3 ek tejföl (12%os)
3 dkg parmezán sajt
1 ek szőlőmagolaj
barnarizs
A fél csirkemellet egy hegyes, éles késsel felszúrjuk, a lyukat kiszélesítjük, csak a szelet pereme maradjon meg.
A cottage cheese-t elkeverjük a felaprított medvehagymával, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és a zsebekbe töltjük. Ottmaradásra néhány fogvájó segítségével bírjuk rá.
A hús külsejét vékonyan megkenjük olajjal, enyhén sózzuk, borsozzuk, tepsibe fektetjük. A tetejét megkenjük egy kanál tejföllel, és rászórunk némi frissen reszelt parmezánt.
180 fokra előmelegített sütőben, fóliával letakarva,10 percig sütjük, majd a fóliát levéve további 10 percig pirítjuk.
UZSONNA
Két szelet abonett padlizsánkrémmel megkenve, uborkával
Hozzávalók a padlizsánkrémhez:
2 db nagyobb, fényes sötétlila padlizsán
4 gerezd fokhagyma zúzva
1 kisebb fej vöröshagyma lereszelve
citrom leve ízlés szerint
só, bors
A padlizsánokat megmossuk, és megsütjük. Nem baj, ha a héja megfeketedik, a lényeg, hogy átsüljön, és belülről is puha legyen. Ha ezzel megvagyunk, akkor egy fa késsel (ez fontos!) kettévágjuk, és a belsejét egy tálba szedjük. Villával pépesre nyomkodjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sót, borsot, pici citromlevet, és jól elkeverjük, vagy összeturmixoljuk.
VACSORA
Két db tükörtojás, rajta két szelet sajt megolvasztva, mellé chia maggal megszórt, mákolajjal meglocsolt jégsaláta és koktélparadicsom