MINTAÉTREND 21. nap
REGGELI
Light mozzarellás melegszendvics (teljes kiőrlésű kenyérből 2 vékony szelet) paradicsommal, uborkával + 1 bögre zöldtea
TÍZÓRAI
1 banán + 1 alma vízzel, fahéjjal összeturmixolva
EBÉD
Almás fasírt párolt vegyes zöldséggel
Hozzávalók:
50 dkg darált csirke- vagy pulykamell
40 dkg alma
2 tojás
100 g mirelit vegyes zöldség
petrezselyemzöld
só
fasírt fűszer
zabkorpa vagy zabpehely (ha túlságosan lágy lenne)
A húst, a reszelt almát, a tojásokat és a fűszereket jól összegyúrjuk. Vizes kézzel golyócskákat formálunk belőle. Szilikon muffin formákba kanalazzuk (vagy papír kapszlival bélelt muffin formába), majd előmelegített sütőben (a szilikonforma miatt zsiradék nélkül) aranybarnára sütjük.
A vegyes zöldséget megpároljuk, vagy vízben megfőzzük.
UZSONNA
Sajtos túrós rúd
Hozzávalók:
130 g zabpehelyliszt
50 g lenmagliszt
1 csapott tk sütőpor
1 tk só
250 g zsírszegény túró
150 g tejföl
1 tojás
1 ek kókuszzsír
Tetejére:
1 tojássárgája
kb 20 g tejföl
40 g reszelt sajt
1 tk. bazsalikom
A hozzávalókat összegyúrjuk, kb 15 percig pihentetjük. Kinyújtjuk, felszeleteljük, lekenjük a tejfölös, bazsalikomos tojássárgájával, megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük (180 fokon, kb 30 percig)
VACSORA
Sajtsaláta balzsamecetes-olívás jégsalátával
Hozzávalók:
100 g jégsaláta
20 g feta sajt
20 g mozzarella sajt
10 g ementáli sajt
30 g joghurt
olívaolaj
balzsamecet
petrezselyem zöld
só
kakukkfű
A jégsalátát kézzel apró darabokra tépkedjük. A balzsamecettel, olívaolajjal és a fűszerekkel lazán összekeverve tálba tányérra tálaljuk, majd a háromféle egyforma nagyságúra vágott sajtot vegyesen ráterítjük.