MINTAÉTREND 30. nap
REGGELI
Zöldfűszeres túrókrém két vékony szelet teljes kiőrlésű kenyérre kenve + 1 bögre tejes kávé cukor nélkül
Hozzávalók:
50 g sovány tehéntúr
30 g joghurt
snidling
petrezselyem zöld
só
A sovány tehéntúrót alaposan áttörjük, majd hozzákeverjük a joghurtot. A zöldfűszereket nagyon finomra vágjuk és hozzáadjuk a túróhoz. Hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket.
TÍZÓRAI
Kókuszos chia mag desszert
Hozzávalók:
1.5 ek chia mag (kb. 15 g)
1.5 dl kókusztej
1 teáskanál méz vagy folyékony stevia
1 teáskanál kókuszreszelék
fél banán felkarikázva
A chia magot áztassuk be a kókusztejbe, kb. 15-20 perc múlva megdagad, és pudingszerű lesz.
Keverjük hozzá a mézet, díszítsük kókuszreszelékkel, és a banán szeletekkel.
EBÉD
Citromos csirkecomb márványos tojással
Hozzávalók:
4 db csirke alsócomb
1.5 citromból nyert citromlé
1 ek szójaszósz
2 db főtt tojás
0.5 db szerecsendió (reszelt)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 tk gyömbérpor
1 kis db káposzta (reszelt)
0.5 dl napraforgó olaj
0.5 db citrom
A csirkecombokat befűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval, majd egy kis ideig pirítjuk forró olajon, minden oldalát, hogy fehér legyen.
Ezután meglocsoljuk szójaszósszal, egy citrom levével (lehet többel is), és még egy kis reszelt szerecsendiót adunk hozzá. Lefedjük, és tovább pároljuk, időnként megforgatjuk, hogy minden oldalát érje a szósz.
Közben a lereszelt káposztához hozzáadjuk egy fél citrom levét és egy pár citromkarikát.
A tojásokat feltesszük főni. Miután keményre főtt, megkoppintjuk egy kanállal, hogy megrepedjen a héja. Új főzővizet készítünk vízből, egy kevés szójaszószból és gyömbérből, ebben főzzük tovább még 5-10 percig. (Lehet fekete teát is tenni az új főzővízbe.)
Amikor minden elkészült, tányérra rakva tálaljuk.
UZSONNA
Joghurtos eperhab
Hozzávalók:
60 g eper
30 g joghurt
0,15 g zselatin
édesítőszer (eritrit, stevia)
A zselatint kevés vízzel kikeverjük, és a joghurthoz adagoljuk az édesítőszerrel együtt. Közben az epret alaposan lecsepegtetjük, és ezután adjuk a joghurthoz, majd hűtőben hagyjuk össze dermedni.
VACSORA
Csirkés Cézár saláta kapros-joghurtos öntettel
Hozzávalók:
100 g csirkemell
100 g joghurt
120 g jégsaláta
kígyóuborka
paradicsom
citrom
sovány sajt
olívaolaj
fokhagyma
só
kapor
grill fűszerkeverék
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk és sóval, fokhagymával olívaolajon puhára pirítjuk. Közben a jégsalátát kézzel apróra daraboljuk, a kígyóuborkát kis kockákra, a paradicsomot cikkekre vágjuk. A sajtot szintén apróra kockázzuk és az összes alapanyagot lazán összekeverjük. Citromlével gyengéden megcsorgatjuk és a tetejére tálaljuk az elkészült csirkemell csíkokat. Finomra vágott kaporral ízesített joghurt öntetet kínálunk mellé.