MINTAÉTREND 17. nap
REGGELI
Két db lágy tojás, 1 szelet pirítós teljes kiőrlésű kenyérből, 1 szelet sovány sajt, uborka, paprika
TÍZÓRAI
Túrógombóc (főzés nélkül) erdei gyümölcs öntettel
Hozzávalók:
50 dkg zsírszegény túró
15 dkg kukoricadara
Fél liter víz (vagy tej, tejjel finomabb)
kókuszzsír
zsemlemorzsa
450 g mirelit erdei gyümölcskeverék
eritrit vagy stevia
étkezési zselatin
Vízben (vagy tejben) megfőzöm a kukoricadarát, majd hagyom kicsit hűlni.
Ezután belekeverem a túrót, gombócokat formázok belőle.
Eközben a zsemlemorzsát kicsit megpirítom kókuszzsírban, és a gombócokat megforgatom benne.
A fagyasztott erdei gyümölcs keveréket kiolvasztom, és felfőzöm a zselatinnal és eritrittel, majd leöntöm vele a gombócokat tálaláskor.
EBÉD
Rakott zöldbab zabpehellyel, joghurttal
Hozzávalók:
250 g zöldbab
100 g pulykacomb
30 g joghurt
Két közepes fej vöröshagyma
30 g zabpehely
olaj
só
majoránna - ízlés szerint
feketebors - ízlés szerint
A pulykacombot megdaráljuk és kevés olajon pirított vöröshagymán, sóval, majoránnával, borssal puhára pároljuk. Közben csipetnyi sóval félpuhára pároljuk a zöldbabot is, majd a zöldbab felét az előkészített tepsibe igazítjuk. Rásimítjuk az elkészült húsos ragut és megszórjuk a zabpehellyel, végezetül betakarjuk a zöldbab másik felével. Tetejét ekkor meglocsoljuk a joghurttal és kb.160 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
UZSONNA
1 narancs + 4 db korpovit keksz
VACSORA
Bazsalikomos sült trappista (zsírszegény), sült zellerkarikákkal
Hozzávalók:
250 g zeller
50 g zsírszegény trappista sajt
kevés kókuszzsír
kevés olíva olaj
friss vagy szárított bazsalikom
Az apróra vágott bazsalikommal szórt sajtszeleteket enyhén kiolajozott tepsiben, magas hőfokon, hirtelen átforrósítjuk. A zellerből chips szerű, vékony szeleteket készítünk és kevés olívaolajjal meglocsolva, sütőben átsütjük.