MINTAÉTREND 16. nap
REGGELI
Kókuszos-banános zabkása
5 dkg zabpelyhet, 1 csapott evőkanál kókuszreszeléket összekeversz 1 db felkarikázott banánnal, és leöntöd a felmelegített rizstejjel (vagy sima tejjel).
Kb. 10 perc múlva fogyasztható.
TÍZÓRAI
Fitt sajtos tallér
Hozzávalók:
250 g sovány túró
2 tojás
3 ek. zabpehelyliszt
3 ek. zabpehely
1 nagyon csapott mokkáskanál só
10-15 dkg reszelt sajt (trappista, füstölt, edami, bármilyen)
A sajt kivételével az összes hozzávalót összenyomkodjuk villával, hogy kapjunk egy sűrű masszát. Ha nagyon híg, tegyünk még bele zabpelyhet, de ennek elégnek kell lennie. Érdemes várni öt percet, hogy megszívja magát picikét, mert úgy biztos jó lesz. Addig előszedheted a sütőpapírt és bemelegítheted a sütőt 180 fokra!
Sütőpapírozott tepsibe evőkanállal kis tallérokat egyengetünk szellősen egymás mellé. Megszórjuk mindet egy kis reszelt sajttal, és mehet is a forró sütőbe. 20 perc alatt gyönyörű aranybarnára sütjük.
EBÉD
Rakott karfiol szárnyas hússal
Hozzávalók:
250 g karfiol
100 g joghurt
100 g pulyka v. csirkecomb (darált)
35 g bulgur
20 g vöröshagyma
7 ml kókuszzsír
fokhagyma ízlés szerint
só
őrölt fehérbors
fűszerpaprika
A karfiolt sóval, ételízesítővel roppanósra pároljuk. Közben a kókuszzsíron megfuttatott vöröshagymán átpirítjuk a darált pulykahúst, majd fűszerpaprikával, borssal, fokhagymával puhára főzzük. Ha elkészült, összekeverjük a kifőzött bulgurral. A sütő tepsit vékonyan kiolajozzuk és alulra egy réteg karfiolt teszünk, majd a húsos, bulgur-os töltelék és újra a karfiol következik. Tetejét joghurttal meglocsolva sütőben szép pirosra sütjük.
UZSONNA
1 db alma + 1 kis marék kesudió
VACSORA
Ham and eggs madársalátával, koktélparadicsommal
Két szelet csirkemell sonkát kevés olajon megpirítasz, majd ráütöd a két tojást. Alacsony fokozaton, letakarva tükörtojást készítesz belőlük.