MINTAÉTREND 5. nap
REGGELI
Fitt sajtos tallér
Hozzávalók:
250 g sovány túró
2 tojás
3 ek. zabpehelyliszt
3 ek. zabpehely
1 nagyon csapott mokkáskanál só
10-15 dkg reszelt sajt (trappista, füstölt, edami, bármilyen)
A sajt kivételével az összes hozzávalót összenyomkodjuk villával, hogy kapjunk egy sűrű masszát. Ha nagyon híg, tegyünk még bele zabpelyhet, de ennek elégnek kell lennie. Érdemes várni öt percet, hogy megszívja magát picikét, mert úgy biztos jó lesz. Addig előszedheted a sütőpapírt és bemelegítheted a sütőt 180 fokra!
Sütőpapírozott tepsibe evőkanállal kis tallérokat egyengetünk szellősen egymás mellé. Megszórjuk mindet egy kis reszelt sajttal, és mehet is a forró sütőbe. 20 perc alatt gyönyörű aranybarnára sütjük.
TÍZÓRAI
1 marék dió 1 alma
EBÉD
Cukkinis gombás lecsó
Hozzávalók:
1 kg lecsó paprika
1 kg paradicsom
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db cukkini
5-6 db gomba
só (tengeri vagy kősó)
tört bors
2-3 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
Mossuk meg alaposan a zöldségeket és kockázzuk fel (a fokhagymát reszelni is lehet az intenzívebb íz miatt)
Az olívaolajon pirítsuk aranybarnára a vöröshagymát (csipet sóval könnyebben kiengedi a levét és ízét)
Adjuk hozzá a paradicsomot és fedő alatt pároljuk, amíg a paradicsom kevés levet ereszt
Adjuk hozzá a paprikát, cukkinit, gombát, fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk.
Időnkét kevergetve, fedő alatt főzzük, amíg "fogkemény" lesz a cukkini és a gomba
Extra tipp:
Ha botmixerrel pürésítjük, majd átszűrjük, akkor kiváló mártást kapunk halakhoz, húsokhoz, tésztához.
Tálaljuk bulgurral, hajdinálval, vagy kölessel.
UZSONNA
Joghurtos málnahab
Hozzávalók:
60 g mirelitmálna
30 g joghurt
0,15 g zselatin
édesítőszer (xilit, eritrit, stevia)
A zselatint kevés vízzel kikeverjük, és a joghurthoz adagoljuk az édesítőszerrel együtt. Közben a mirelit málnát alaposan lecsepegtetjük, és ezután adjuk a joghurthoz, majd hűtőben hagyjuk össze dermedni.
VACSORA
2 db tükörtojás zöldekkel tálalva (jégsaláta, uborka, paprika, lilahagyma, ruccola, paradicsom)