MINTAÉTREND 2. nap
REGGELI
Almás-fahéjas zabkása rizstejjel (kb. 3 evőkanál zabpehelyből).
A zabpelyhet, felkockázott almát, fahéjat összekevered egy tálban, és ráöntöd a felmelegített tejet. 5-10 perc múlva fogyasztható.
Szórhatsz bele 1-2 evőkanál puffasztott amarántot is.
TÍZÓRAI
1 banán + kv cukor nélkül
EBÉD
Mediterrán paradicsomos-olívás csirkemell barna bulgurral
Hozzávalók:
1 kg csirkemell
3 d l paradicsomszósz
3-4 paradicsom
1 fej lilahagyma
1 fej vöröshagyma
2 marék olívabogyó
5 dkg reszelt sajt (trappista, mozzarella, feta ízlés szerint)
oregánó
bazsalikom
só
bors
kevés kókuszzsír
barna bulgur
Elkészítés:
A csirkemellet nem túl vastag szeletekre vágom, sózom-borsozom, állni hagyom, míg előkészítem a zöldségeket. A paradicsomot felkarikázom, a lilahagymát és a vöröshagymát fél karikákra vágom, az olívabogyót csak ketté, meghintem sóval, oregánóval.
A tepsit vékonyan kiolajozom, lefektetem a pipiket egymás mellé, nem baj, ha szorosan. Befedem a paradicsommal és a hagymaszeletekkel, rászórom az olívabogyót. A paradicsomszószt egy tálban összekeverem némi sóval, borssal, fokhagymával, oregánóval, bazsalikommal, és nyakon öntöm a zöldségekkel beborított pipiket.
Alufóliával befedve már mehetnek is be a sütőbe, nagyjából 170 fokon kell nekik 45 perc-1 óra, hogy omlósra süljenek a paradicsomban. Az alufóliát levéve beborítom reszelt sajttal, és visszatolom pirulni.
A bulgurt kétszeres mennyiségű vízben megfőzöm
UZSONNA
1 db alma + 1 db sárgarépa, 10 szem mandula
VACSORA
Mozzarella paradicsomos jégsalátán
mozzarella sajt 50 g
paradicsom 150 g
jégsaláta 100 g
olívaolaj 1 g
friss bazsalikom