MINTAÉTREND 25. nap
REGGELI
Két szelet pirítós teljes kiőrlésű kenyérből, light mozzarellával, koktél paradicsommal + tejes kávé cukor nélkül
TÍZÓRAI
Gyümölcs turmix lenmagpehellyel
Tetszés szerint lehet belepakolni a gyümölcsöket. Vízzel felöntöd, beleszóród a kb. 3 teáskanál lenmagpelyhet, és összeturmixolod.
EBÉD
Citromos csirke sült zöldségekkel
Hozzávalók
4 csirkemell
3 gerezd fokhagyma összezúzva
3 citrom reszelt héja és leve
1 szárított chili összemorzsolva
2 ek. méz
2 ek. őrölt koriander
só, bors ízlés szerint
zöldségek a körethez tetszés szerint (paradicsom, paprika, gomba, újhagyma)
A húst legalább 2-3 órával korábban bepácoljuk. Ehhez a fokhagymát, citrom héját és levét, a mézet, a chilit és az őrölt koriandert összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ebbe forgatjuk a csirkemelleket, a hűtőben pácoljuk.
A csirkemelleket sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, mellé helyezzük a zöldségeket, melyeket egy kevés olívaolajjal meglocsolunk, sózunk, borsozunk. 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a csirke omlósan puha lesz (kb. 35-40 perc). Ennyi idő alatt a zöldségek is puhára sülnek.
UZSONNA
1 pohár kaukázusi kefír puffasztott amaránttal
VACSORA
Provancei saláta feta sajttal
Hozzávalók:
50 g fetasajt
90 g jégsaláta
40 g zöldbab
35 g laskagomba
45 paradicsom
40 g kígyóuborka
1 fej vöröshagyma
olívaolaj
fokhagyma
só
feketebors
kakukkfű
A zöldbabot fokhagymával, sóval megpároljuk, a laskagombát darabolva olívaolajon átfuttatjuk, borssal, kakukkfűvel ízesítjük. A vöröshagymát és a kígyóuborkát karikázzuk, a jégsalátát kézzel kisebb darabokra tépkedjük. Az előkészített nyersanyagokat lazán összekeverjük, és tetejére szórjuk a kockázott fetasajtot. Tálaláskor olívaolajjal meglocsoljuk.