REGGELI
Zöldséges omlett
Hozzávalók:
50 g csiperke
15 g kígyóuborka
vöröshagyma
olaj
tej 10 ml
2 tojás
só
petrezselyem zöld
feketebors
Az egész tojásokat felverjük és hozzáadjuk a tejet, sót. Közben a vöröshagymát és a szeletelt gombát olajon megfuttatjuk, majd hirtelen ráöntjük a felvert tojásos keveréket. Tetszés szerinti keménységűre sütjük lehetőleg nagy lángon, gyorsan az omlettet. Karikázott kígyóuborkával díszítve tálaljuk.
TÍZÓRAI
Epres túrókrém
50 dkg zsírszegény tehéntúró
25 dkg eper
4 ek eritrit (méz vagy bármilyen cukorpótló)
1 rúd vanília (vagy pár csepp vanília aroma)
A hozzávalókat egy keverőtálba tesszük, habverővel vagy turmixgéppel összedolgozzuk.
Behűtve tálaljuk.
EBÉD
Tonhalas-paradicsomos durum penne kukoricával
Hozzávalók:
120 g tonhalfilé
50 g durum tészta (penne)
50 g kukorica
35 g paradicsom
olívaolaj
só
fokhagyma
feketebors
petrezselyem zöld
bazsalikom
oregánó
A penne tésztát sós, olívaolajos, bő forró vízben kifőzzük, majd leszűrjük. Az ideális esetben éppen a ragu elkészültekkor lesz kész, és lecsorgatás után, forrón tálaljuk. A kukoricát gőzben megpároljuk vagy kevés vízben, fedő alatt puhára főzzük. A tonhalat kockákra darabolva olívaolajon átpirítjuk, fűszerezzük, majd hozzáforgatjuk a darabolt paradicsomot is. Ha az ízek összeértek a tésztára halmozzuk.
UZSONNA
Kesudiós avokádókrémmel megkent abonett (két szelet)
Hozzávalók:
5 dkg kesudió
1 db avokádó (érett)
8 dkg spenót (zsenge)
0.5 db zöldpaprika (édes)
1 gerezd fokhagyma
1 fél citromból nyert citromlé
1 ek méz (vagy agave vagy folyékony stevia)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 ek olívaolaj
A kesudiót 4 óráig vízben áztatjuk.
A hozzávalókat pépessé turmixoljuk.
VACSORA
1 pohár kaukázusi kefír (vagy sima kefír) benne kb. 30 dkg csirkemell sonka