MINTAÉTREND 19. nap
REGGELI
Paleo zsömle light mozzarellával, medvehagymával + tejes kávé cukor nélkül
Hozzávalók:
1/2 bögre mandulaliszt
1/2 bögre kendermagliszt
5 ek. útifű maghéj
2 tk. szódabikarbóna
3 tojásfehérje
1 bögre forró víz
1 mk. só
1 bögre = 3 dl
A száraz hozzávalókat elvegyítem egy tálban, majd felverem kemény habbá a tojásfehérjét. Beleforgatom a száraz részbe, majd apróbb adagokban hozzáöntögetem a forró vizet, és eldolgozom az egészet. A kapott masszából tetszés szerint bucikat formázok (vagy süthető kenyérformában is), sütőpapíros tepsibe rakosgatom őket szellősen egymás mellé (jól feldagad majd), és 170 fokos előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütöm őket.
TÍZÓRAI
A nagyobb sárga répa + 1 alma lereszelve, összekeverve és lelocsolva citromlével
EBÉD
Ropogós kacsacomb vadrizzsel
Hozzávalók:
120 g kacsacomb
olívaolaj
só
őrölt fehérbors
majoránna
Körethez:
50 g vadrizs
olívaolaj
só
petrezselyemzöld
babérlevél
1 kis fej vöröshagyma
A kacsacombokat alaposan megtisztítjuk, fogyókúra esetén a bőrét lehúzzuk és bedörzsöljük a sóval, majoránnával, őrölt borssal. Kevés olívaolajjal kikent tepsibe tesszük és sütőben szép pirosra sütjük.
A vadrizst babérleveles, sós, hagymás bő vízben megfőzzük, majd olívaolajjal és petrezselyem zölddel ízesítjük.
UZSONNA
1 kis marék pisztácia + 1 kis pohár kaukázusi kefír
VACSORA
Provancei saláta feta sajttal
Hozzávalók:
50 g fetasajt
90 g jégsaláta
40 g zöldbab
35 g laskagomba
45 paradicsom
40 kígyóuborka
10 g vöröshagyma
3 g olívaolaj
fokhagyma
só
feketebors
kakukkfű
A zöldbabot fokhagymával, sóval megpároljuk, a laskagombát darabolva olívaolajon átfuttatjuk, borssal, kakukkfűvel ízesítjük. A vöröshagymát és a kígyóuborkát karikázzuk, a jégsalátát kézzel kisebb darabokra tépkedjük. Az előkészített nyersanyagokat lazán összekeverjük, és tetejére szórjuk a kockázott fetasajtot. Tálaláskor olívaolajjal meglocsoljuk.