MINTAÉTREND 20. nap
REGGELI
Mazsolás túrós zabkása vanília aromával, eritrittel, rizstejjel
A zabpelyhet (kb 3 evőkanál), zsírszegény túrót (2 evőkanál), mazsolát összekevered egy tálba, és ráöntöd a felmelegített tejet, hozzáadod a vanília aromát, eritritet, 5-10 perc múlva fogyasztható.
TÍZÓRAI
1 narancs + 1 kis marék mandula
EBÉD
Lencsefasírt zöldbabsalátával
Hozzávalók:
40 dkg zöldbab
20 dkg lencse
1 db babérlevél
kakukkfű
1/2 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
6 ek olívaolaj
tengeri só
frissen őrölt bors
15 dkg kukoricadara
5 dkg füstölt sajt
5 dkg zsemlemorzsa
0,5 dl olaj v kókuszzsír
4 db koktélparadicsom
1 ek fehérborecet
1/2 csokor snidling
Főzzük az átválogatott, megmosott lencsét puhára sós vízben a babérlevéllel és a kakukkfűvel együtt. Szűrjük le, a fűszernövényeket távolítsuk el, a lencsét pürésítsük botmixerrel. A finomra vágott hagymát és fokhagymát fonnyasszuk meg a felforrósított olívaolaj felén, majd adjuk a lencsepüréhez. Sózzuk és borsozzuk meg.
Főzzük a kukoricadarát 10–15 percig 5 dl sós vízben. Adjuk hozzá a hagymás lencsepürét, a reszelt sajtot, és formázzunk a masszából lapos pogácsákat. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd forgassuk meg a fasírtokat zsemlemorzsában. Süssük mindet ropogósra felforrósított olajon. Amikor már majdnem kész, helyezzük mellé a paradicsomokat, süssük együtt néhány percig, majd vegyük ki és tartsuk melegen.
Főzzük a zöldbabot ropogósra forrásban lévő, sós vízben. Szűrjük le, majd forgassuk át a megmaradt, felforrósított olívaolajon. Locsoljuk meg a borecettel. Kínáljuk a lencsefasírt mellé a paradicsommal együtt. Díszítsük néhány szál snidlinggel.
UZSONNA
Kókuszos kölesgolyó
Hozzávalók:
2 dl köles mérőpohárban kimérve
2 evőkanál kakaópor
édesítéshez: stevia és xilit keveréke vagy agavé szirup
fél citrom reszelt héja
1 vaníliarúd kikapart belseje
annyi kókuszreszelék, hogy jól formázható masszát kapj (kb. 3 evőkanálnyi)
A kölest folyó víz alatt jól megmosom, majd háromszor annyi vízzel felteszem főni, és 15-20 perc alatt puhára főzöm. Gabonatejben is főzhető, ez esetben kalóriadúsabb és lágyabb ízű lesz.
Ezt követően, ha félig kihűlt, hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a steviát és a xilitet, kakaóport, kókuszreszeléket, vaníliarúd kikapart belsejét, és golyókat formálok belőle. Majd meghempergetem kókuszreszelékben.
(Ha van otthon mandulaforgácsod, abban is meghempergetheted, esetleg magozott meggyet tehetsz a közepébe)
VACSORA
Pangáziusz filé káposztában
Hozzávalók:
250 g savanyúkáposzta
150 g pangáziusz filé
1 fej vöröshagyma
1,5%-os tej
2 dl joghurt
olaj
só
A tejben áztatott halszeleteket kevés olajon átsütjük, miközben az átmosott, összevágott savanyú káposztát finomra vágott vöröshagymán, joghurttal puhára pároljuk, majd a halszeleteket rátéve tálaljuk.