MINTAÉTREND 11. nap
REGGELI
Almás fahéjas zabkása puffasztott amaránttal
4-5 evőkanál zabpelyhet, 1 evőkanál puffasztott amarántot összekeversz 1 db felkockázott almával, ízlés szerint fahéjjal, és leöntöd a felmelegített rizstejjel (vagy sima tejjel). Kb 10 perc múlva fogyasztható.
TÍZÓRAI
1 kávé cukor nélkül + 1 csökkentett cukortartalmú müzli szelet
EBÉD
Csirkesaláta joghurtos öntettel
Hozzávalók:
100 dkg csirkemell filé
1 közepes fej jégsaláta
1 közepes db kígyóuborka
20 dkg koktélparadicsom
3 ek kókuszzsír
Az öntethez:
350 g joghurt
10 csepp citromlé
1 kk mustár
só ízlés szerint
fehérbors ízlés szerint
5 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A jégsalátát alaposan megmossuk, falatnyi darabokra tépjük, és papírtörlőn hagyjuk teljesen megszáradni.
A csirkemellet szeletekre, majd egyforma csíkokra vágjuk. Megsózzuk, és olajon megpirítjuk, vigyázva, hogy ne szárítsuk ki. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A kígyóuborkát meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk, a koktélparadicsomokat félbe vágjuk.
Az öntetet a hozzávalókból ízlés szerint elkészítjük.
A jégsalátát összeforgatjuk a koktélparadicsommal, a kígyóuborkával és a lesütött csirkemellel, és az öntettel leöntve reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
UZSONNA
1 pohár kefír 2 szelet abonettel
VACSORA
2 közepes főtt sárgarépa, 1 kisebb főtt édesburgonya + 1 halkonzerv (lehet hering, makréla, sprotni)