Ildi Fitness

MEGTÉVESZTŐ E-SZÁMOK

2017.11.08. 11:57 - Blog

Az E-számok rengetegében nagyon könnyen el lehet veszni, és sokszor már reflexből elutasítunk mindent, ami tartalmaz valamilyen E-számmal jelzett adalékanyagot, tápanyagot, összetevőt.


Sok esetben valóban mesterséges adalékanyagot jeleznek ezek a számok, melyek káros hatással lehetnek egészségünkre, viszont tudni kell azt is, hogy a táplálkozástudomány szereti ezekkel a számokkal feltüntetni az összes adalékanyagot, legyen az természetes vagy laboratóriumi körülmények között, mesterségesen előállított anyag.

Íme néhány teljesen ártalmatlan, sőt hasznos adalékanyag:

C-vitamin: aszkorbinsav (E300)

E-vitamin: tokoferol (E306) és egyéb tokoferolok (E307-E309)

Lecitin (E322), ami egy természetes zsír-szerű anyag, az epe alkotóelemeként részt vesz a zsírok emésztésében és a koleszterin szállításában, a sejtfal fontos építőeleme.

Almasav (E296), ami az energiaanyagcsere közte termékeként minden élő sejtben előfordul, támogatja az antioxidánsok működését.

Növényi szén (E153), ami 95% tiszta szénből áll, a hasmenés közismert ellenszere.

Tejsav (E270), aminek nincs köze a tejtermékekhez, azonban az élő sejtek anyagcseréjében köztes termékként keletkezik, csökkenti az élelmiszerek savfokát.

Borkősav (E334), ami számos gyümölcs természetes alkotóeleme.

Ecetsav (E260), ami egy természetben is előforduló sav, megakadályozza az élesztőgombák és baktériumok növekedését, az emberi anyagcsere teljes mértékben lebontja és energiát nyer belőle.

Pektin (E404), ami a szárazföldi növények sejtfalának egyik fontos alkotóeleme, az emberi szervezetben hasznos ballasztanyagként működik.

Annyi bizonyos, hogy a káros és egészségre veszélyt jelentő E-számok listája sokkal hosszabb, így érdemes azokat kerülni. Ide tartoznak pl. a stabilizátorok, ízfokozók, színezékek, tartósítószerek.

Gyere és kövess a facen

Zenei mixek

Saját készítésű mixek, melyeket különös odafigyeléssel válogattam ki. Aerobik órákon tesztelve

Meghallgatom
Nagyon fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy a mozgásban gazdag életmód kialakításához nem feltétlenül kell edzőterembe járni.
Sokan unalmasnak találják a konditermi edzéseket, nevetségesnek és haszontalannak az aerobik órákat. Tőlük nem várható el, hogy
a mindennapi testmozgást négy fal közé zárva valósítsák meg. Számos alternatívája létezik az edzések rendszeres kialakításának.

aerobic - fitness - aerobik - személyi edző
Kérem várjon....
Kérem várjon
Szeretnél lelkiismeret-furdalás nélkül nassolni? Ez a NASI GYŰTEMÉNY megoldást jelent számodra! Most kérem INGYEN