Ildi Fitness

Ki miért edz?

2014.11.11. 00:00 - Blog

Az a jó bennünk emberekben, hogy ahányan vagyunk, annyiféle személyiséggel ruházott fel minket a Jó Isten, vagy Univerzum (ki miben hisz).

Ebből adódóan cselekedeteinknek is más- más mozgatórugója lesz. Mindenkit vezérel egy gondolat, egy érzelem, szinte minden pillanatban. Nincs ez másképp akkor sem, amikor meg kell mozdulni. Sokszor nagyon nehéz, ezt belátom. Higgyétek el, még azoknak is erőfeszítést jelent olykor, akik megszállottak (én már csak tudom :) ) Mennyivel kényelmesebb pihentetni testünket a kanapén végigdőlve, egy jó könyvvel, egy kis nasival, forralt borral, vagy egy jó forró kakaóval. Igen ám, de egy idő után azért ez elég unalmassá tud válni. Valamilyen formában jelezni fog a tested, hogy " köszi a pihenést, de most már valamit kezdjél velem, mert ha ezt így folytatod, megbosszulom ". No ekkor jönnek elő a bizonyos személyiség típusok. Az első, aki így vélekedik : "Isteni ez a döglődés, hülye leszek megmozdulni. Ugyan szétszakad a hátam, totál enervált vagyok, de ez így van jól". Aztán van a másig véglet, aki alig várja, hogy megmozdulhasson, és belátja, hogy valójában ez a kanapén való lazítás simán működhet az edzés után, nem pedig helyette.

Van, aki azért edz, hogy jól nézzen ki. Ez is egy korrekt, és teljesen helyén való motiváció. Náluk az egészség lesz a "mellékhatás". Van, akinél pont fordítva működik a mozgatórugó. Azért edz, hogy egészséges legyen, melynek mellékhatásaként jól fog kinézni. Az eredmény végül is mindenkinél ugyanaz lesz.

Én azt látom, hogy egyedül azoknál az embereknél jön nehezen mindkét eredmény, akik kényszerből élik meg az edzést nap mint nap. Azért kell hangsúlyozni, hogy nap mint nap, mert mint azt fentebb említettem, előfordulhat még a legfanatikusabb sportolóval is, hogy épp nincs sok kedve edzeni. Ám ha valaki minden egyes alkalommal úgy fog neki az edzésnek, hogy fejben, lélekben nincs ott, akkor sajnos az eredmény is elmarad. Tehát a legnehezebb feladat nem az, hogy rávedd magad a mozgásra, hanem az, hogy megtanuld élvezni az edzés minden egyes percét. Még azt is, amikor a pokolba kívánod, szétszakad az izmod, a pulzusod az egekben, és össze akarsz esni. Igen, ez a legnehezebb. Én hiszem azt, hogy ez tanulható, és tanítható. Nekünk, edzőknek szerintem ez a legfontosabb küldetésünk. Persze nem árt, ha lakozik benned egy kis mazohista hajlam, mert ha ez kiegészül az edző piciny szadista hajlamával, akkor nyert ügyünk van :-)

Ha eddig nyűgnek élted meg az edzéseket, akkor próbálj egy kis szemléletváltással újra nekifogni, meglátod, az eredmények gyorsabban jönnek majd, és tartósabbak lesznek!

Sok sikert mindenkinek!

Gyere és kövess a facen

Zenei mixek

Saját készítésű mixek, melyeket különös odafigyeléssel válogattam ki. Aerobik órákon tesztelve

Meghallgatom
Nagyon fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy a mozgásban gazdag életmód kialakításához nem feltétlenül kell edzőterembe járni.
Sokan unalmasnak találják a konditermi edzéseket, nevetségesnek és haszontalannak az aerobik órákat. Tőlük nem várható el, hogy
a mindennapi testmozgást négy fal közé zárva valósítsák meg. Számos alternatívája létezik az edzések rendszeres kialakításának.

aerobic - fitness - aerobik - személyi edző
Kérem várjon....
Kérem várjon
Szeretnél lelkiismeret-furdalás nélkül nassolni? Ez a NASI GYŰTEMÉNY megoldást jelent számodra! Most kérem INGYEN