Ildi Fitness

HOGYAN PÖRGESD FEL AZ ANYAGCSERÉDET?

2018.04.19. 15:48 - Blog

Mielőtt a cím láttán azt mondod magadban, hogy "jajjj nekem nem kell felpörgetni, eleget járok wc-re", szeretném leszögezni, hogy az anyagcsere nem csak annyiból áll, hogy hányszor mentél el kakkantani.

Ez egy óriási tévhit, amit szeretnék szertefoszlatni.

Az anyagcsere (metabolizmus) egy orvosi és biokémiai fogalom, amely az élő szervezetben végbemenő anyag-, energia- és információáralmást jelenti. A metabolizmus építő és lebontó folyamatokból áll, előbbinél energiára van szükség, utóbbinál energia szabadul fel.

Ez mind szép és jó, de hogyan tudjuk ezt a folyamatot felpörgetni, és hatékonnyá tenni?

A válasz pofon egyszerű: ERŐSÍTŐ EDZÉSSEL!

Amikor lejössz hozzám edzeni, elkezdjük erősíteni az izmaidat. Akkor is így teszünk, ha 20 kg felesleggel keresel fel, és akkor is ha épp hízni szeretnél.

Miért?

Azért, mert az erősítő edzések során az izmaidat dolgoztatjuk. A terhelés mértékétől függően sérülni fog az izmok fehérjeszerkezete és a májban, valamint az izmokban glikogén formájában raktározott szénhidrátok mennyisége is csökkenni fog.

Amikor hazamész az edzésről- azon kívül, hogy végignyúlsz a kanapén, és nyálcsorgatva elalszol a TV előtt- a szervezeted elkezdi kijavítani az edzés során szerzett "sérüléseket" , visszatölti a szénhidrát raktárakat (ezért KELL edzés után enni!), hogy a következő edzésen jobban tudj teljesíteni. Ez a folyamat elképesztően sok energiát (kalóriát) igényel.

Minél több izom van rajtad, annál több kalóriát tudsz felhasználni egy nap (ez jó hír a zabagépeknek), ezért ha fogyni szeretnél, akkor mindenképpen muszáj erősítő edzést is végezned.

Ez egy "öngerjesztő folyamat", ugyanis a nagyobb izomtömeg keményebb edzést tesz lehetővé, ami által még több kalóriát tudsz elégetni nem csak az edzéseken, hanem utóégető hatásként az edzések után pár órával, vagy akár több nappal is attól függően, milyen jellegű, és intenzitású edzést végeztél. 

Gyere és kövess a facen

Zenei mixek

Saját készítésű mixek, melyeket különös odafigyeléssel válogattam ki. Aerobik órákon tesztelve

Meghallgatom
Nagyon fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy a mozgásban gazdag életmód kialakításához nem feltétlenül kell edzőterembe járni.
Sokan unalmasnak találják a konditermi edzéseket, nevetségesnek és haszontalannak az aerobik órákat. Tőlük nem várható el, hogy
a mindennapi testmozgást négy fal közé zárva valósítsák meg. Számos alternatívája létezik az edzések rendszeres kialakításának.

aerobic - fitness - aerobik - személyi edző
Kérem várjon....
Kérem várjon
Szeretnél lelkiismeret-furdalás nélkül nassolni? Ez a NASI GYŰTEMÉNY megoldást jelent számodra! Most kérem INGYEN