Ildi Fitness

HA VÁLTOZTATNI AKARSZ, FELEJTSD EL A KIFOGÁSOKAT!

2017.06.21. 10:00 - Blog

 

„Ma stresszes napom volt, muszáj nassolnom valamit.”

„Ma nagyon jó napom volt, sikeres voltam, muszáj megajándékoznom magamat valami finomsággal.”

„Ma még eszem ebből a csokiból, holnaptól pedig búcsút intek minden édességnek”.

„Az nem lehet, hogy korgó gyomorral feküdjek le, muszáj ennem valamit”

 

Neked is ismerősen csengenek ezek a mondatok?

 

Az Új Év sokak számára azzal a fogadalomtétellel kezdődött, hogy idén tényleg le fog fogyni. Ilyenkor hajlamosak vagyunk beleesni abba a hibába, hogy gőzerővel elkezdünk koplalni, és esetleg az edzőterembe letévedve szinte a végkimerülésig hajszoljuk magunkat.

Ha szerencsénk van, sikerül is megszabadulni pár kg-tól, sok esetben azonban még ez a csekély mértékű eredmény is elmarad. Így szépen lassan a motivációnk is halványodni kezd, és a kezdeti lelkesedés helyébe az elkeseredettség, fásultság lép, ami ismét a nassoláshoz, rendszertelen étkezéshez vezet.

Ez egy fajta ördögi kör, amiből igen nagy akaraterővel, és kitartással tudunk csak kilépni, és hosszabb távon eredményeket elérni.

Ehhez próbálok most útmutatót adni, hogyan kezdjük el az életmódváltást, és hogyan tartsuk fent motivációnkat.

Szokták mondani a dohányzásra, hogy nem lehet róla leszokni így: „ Majd hétfőtől lerakom, majd az újévben nem szívom már”. Ugyanez igaz az életmódváltásra is. Nem szabad halogatni, hanem egy kőkeményen elszánt és azonnali döntésre van szükség ahhoz, hogy belevágjunk.

Ahhoz, hogy változtatni tudjunk életmódunkon, először a gondolkodásunkat kell megváltoztatni. Nem várhatjuk el, hogy az életünk jobbra forduljon, közérzetünk javuljon, tele legyünk energiával, ha közben ugyanúgy cselekszünk, mint eddig.

Végtelenül egyszerű a képlet, csak elkezdeni nehéz. Íme, néhány példa:

Eddig azt gondoltad, hogy ha elmész edzeni, mozogni kicsit, akkor csak fáradtabb leszel, és még kevésbé fogod bírni a munkahelyeden az egész napi hajtást. Ez egy téves gondolat. Minél többet mozogsz (egy bizonyos mennyiségig és intenzitásig természetesen), annál több energiád lesz, annál jobban fogod érezni magad a bőrödben.

Eddig azt gondoltad, hogy egészségesen étkezni sokkal drágább, ezért meg sem próbáltál változtatni a vásárlási szokásaidon. Bizonyos termékek valóban drágábbak. Viszont ha hajlandó vagy lemondani a káros élvezeti cikkekről (cigi, alkohol, édességek), akkor máris elő tudod teremteni az egészséges táplálékok beszerzéséhez szükséges pénzösszeget. Látod nem olyan bonyolult…Azt nem mondom, hogy könnyű, és nem is várható el, hogy mindezt egyik napról a másikra valósítsd meg, de hidd el, érdemes elindulni az úton…

Eddig nem érdekelt, ha elfelejtettél inni egész nap. Azt gondoltad elég akkor inni, ha már nagyon szomjas vagy, elvagy Te víz nélkül, addig sem kell wc-re járni. Nos…javaslom, mindössze 4-5 napig próbálj meg odafigyelni a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre ( napi 2-3 liter szénsavmentes víz), és aztán írd le magadnak, mit érzel azokhoz a napokhoz képest, amikor épp, hogy pár dl lecsúszott. Garantálom, hogy az 5. nap után már nem lesz kérdés, hogy oda fogsz-e figyelni a folyadékbevitelre.

Eddig azt gondoltad, a Túrórudi nagyon jó választás, ha az emberre rátör az édesség utáni kínzó vágy. Sajnos ez is egy téves gondolat. Túrórudi helyett pl. megehetnél egy almát, amiben százszor több értékes tápanyag van, és még az emésztésedre is kedvezően hat.

 

Sokáig lehetne még sorolni, hogy mi mindenben tudnál változtatni egy egészségtudatos élet kialakításához. Mindez azonban még mindig nem elég ahhoz, hogy elérjük a kívánt célt.
Ahogyan a testedet elindítod a változás útján, úgy a lelkedet sem szabad ott hagyni a tévösvényen.
Ez talán még nehezebb feladat számodra. Ám ez sem lehetetlen, és ezt is fokozatosan érdemes megvalósítani.

Mire gondolok?

Mennyit szoktál olvasni egy nap?

Ha úgy van épp szabadidőd, inkább beülsz a Facebook elé, hogy értesülj barátaid napi gondjairól, a napi gyászos politikai és társadalmi helyzetről, vagy előveszel egy személyiségfejlesztő, ismeretterjesztő, esetleg irodalmi, vagy akár nyelvkönyvet?

Ha a válasz az előbbi, akkor ne is várj semmilyen pozitív irányú változást az életedben, ha csak nem Te leszel az a szerencsés kiválasztott, akit a legutóbbi lottó nyertes megajándékoz 1 millió forinttal, ha „lájkolod” a fényképét. Bár nagy változást ez sem hozna az életedben.

Mennyit szoktál beszélgetni emberekkel, akár a barátaiddal, családtagjaiddal, ismerősökkel? És most ne a panaszáradatra gondolj, amivel egymást bombázzátok nap, mint nap, meg ne a hétvégi menüre, amit megfőzöl, sőt ne is az időjárásra, hanem mélyebb, tartalmasabb beszélgetésekre gondolok. Az érzéseitekről, a félelmeitekről, a terveitekről, álmaitokról…Ha ez utóbbiakról kevés szó esik, vagy netán semmi, akkor megint csak ne várd azt, hogy előrébb jutsz, és jobb lesz az életed.

 

Próbáljátok ki, hogy minden nap végén leheveredtek egy kényelmes ülőalkalmatosságra, átgondoljátok a napotokat, és kerestek legalább egy dolgot, ami aznap örömmel töltött el benneteket. Csak erre gondoljatok, és a sok negatív mocskot, ami ért Titeket, próbáljátok kizárni. Figyeljétek meg, hogy egy idő után egyre könnyebb lesz felülemelkedni a negatív, rossz élményeken, és egyre több jót fogtok meglátni nap, mint nap. Szépen lassan ez hatással lesz az életetekre. Persze csak akkor, ha veszitek a fáradtságot, és a TV, internet helyett tényleg megpróbáltok odafigyelni magatokra, illetve a környezetetekre.

Merjetek változtatni, és merjétek a félelmeiteket félretenni. Higgyétek el, megéri!

 

Gyere és kövess a facen

Zenei mixek

Saját készítésű mixek, melyeket különös odafigyeléssel válogattam ki. Aerobik órákon tesztelve

Meghallgatom
Nagyon fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy a mozgásban gazdag életmód kialakításához nem feltétlenül kell edzőterembe járni.
Sokan unalmasnak találják a konditermi edzéseket, nevetségesnek és haszontalannak az aerobik órákat. Tőlük nem várható el, hogy
a mindennapi testmozgást négy fal közé zárva valósítsák meg. Számos alternatívája létezik az edzések rendszeres kialakításának.

aerobic - fitness - aerobik - személyi edző
Kérem várjon....
Kérem várjon
Szeretnél lelkiismeret-furdalás nélkül nassolni? Ez a NASI GYŰTEMÉNY megoldást jelent számodra! Most kérem INGYEN