Ildi Fitness

BUTA EDZÉS OKOSTELEFONNAL

2013.11.09. 00:00 - Blog

Különös szokás kezdett elterjedni az edzőtermekben (és most nem a fiúk flip flop papucsos edzéséről fogok írni, mert szerintem ez megér egy külön cikket majd)

Az okostelefon függőség már önmagában elég szomorú, ám ha mindez az edzőterem falai között jelentkezik, az egyenesen gáz szerintem.

Írásom célja nem az okostelefonok lejárató kampánya, hiszen megfelelő helyen, és időben nagyon is hasznos tud lenni egy ilyen intelligens gépezet. Viszont amikor az edzőteremben azt látod, hogy a csajok ülnek a gépekben, gépeken, vagy félig fekszenek a polifoam-on, és közben gőzerővel pötyögtetik az üzeneteket Facebook-on, vagy csak egyszerűen böngésznek a neten, olyankor elgondolkodsz, hogy ők minek vannak itt? Mert az „edzésük" semmit nem ér, plusz a másik tevékenységet sem tudják 100%-osan végezni. Nekem már eleve az érthetetlen, hogy az edzéshez minek kell telefon? Oké, értem, hogy sokan erről hallgatjátok a zenét, vagy esetleg vártok egy fontos hívást, ezzel nincs is semmi baj. Ám arra sajnos nincs elfogadható magyarázat, hogy két gyakorlat között miért kell chat-elni, vagy üzeneteket írogatni. Egyszerűen az ilyenfajta „edzésnek" az égvilágon semmi értelme nincsen. Esetleg a lelkiismereted megnyugtatására kiválóan alkalmas, bár szerintem, ha mélyen magadba nézel, beláthatod, hogy totál értelmetlen, amit csinálsz. Ehhez be lehet ülni egy kávézóba, vagy hazamenni, és a laptopon folytatni a virtuális tevékenységedet. Gazdaságosabb is, hiszen nem kell fitneszterem belépőt fizetni.

Szóval, ha már egy ideje „edzeni jársz", de eredményét nem látod, gondolkodj el a lehetséges okokon. Lehet, hogy nem teszed magad eléggé oda az edzéseken, mert fontosabb egy like, egy megosztás, vagy egy szerelmes üzenet.

Tudom, hogy mindenki számára mást jelent az edzés, ezért nincs jogom ítélkezni senki felett. Nem is teszem, csupán a véleményemet írom le a tapasztalt jelenségről. Kicsit olyan érzés ez, mintha hiányozna az edzés iránti tisztelet. Márpedig e nélkül sajnos az edzéshatás sem fog bekövetkezni.

Szerintem érdemes azt az egy-másfél órát a testednek szentelni. Hidd el, nem áll meg az élet, ha ez idő alatt az öltözőszekrényben hagyod a telefonodat, és csak az edzésre koncentrálsz. Sőt...még akár új , húsvér embereket is megismerhetsz a teremben, és a virtuális életből - ha csak rövid időre is- visszacsöppenhetsz a való életbe.

Gyere és kövess a facen

Zenei mixek

Saját készítésű mixek, melyeket különös odafigyeléssel válogattam ki. Aerobik órákon tesztelve

Meghallgatom
Nagyon fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy a mozgásban gazdag életmód kialakításához nem feltétlenül kell edzőterembe járni.
Sokan unalmasnak találják a konditermi edzéseket, nevetségesnek és haszontalannak az aerobik órákat. Tőlük nem várható el, hogy
a mindennapi testmozgást négy fal közé zárva valósítsák meg. Számos alternatívája létezik az edzések rendszeres kialakításának.

aerobic - fitness - aerobik - személyi edző
Kérem várjon....
Kérem várjon
Szeretnél lelkiismeret-furdalás nélkül nassolni? Ez a NASI GYŰTEMÉNY megoldást jelent számodra! Most kérem INGYEN