Ildi Fitness

A TESTED MEGÉRDEMLI A TISZTELETET

2017.08.07. 15:47 - Blog

Az elmúlt hétvégét- túlnyomó többségben- tóparti strandokon töltöttem, és elborzadtam a valóságtól. Attól a valóságtól, amitől a hétköznapokon valamennyire elszigetelve élek.
Elképesztő, hogy mennyire igénytelenek az emberek a saját testük, fizikai állapotuk tekintetében.

Mielőtt kommentháborúba csöppennénk, leszögezném, hogy nem kell mindenkinek kockahasat villogtatni, és szépen kidolgozott izomzattal feszíteni a parton. Viszont amikor 20-30 kg súlyfelesleggel tömik magukba a lángost, kólát, palacsintát, és lefolynak a matracról, mindig azt a kérdést fogalmazzák meg bennem, hogy miért nem képesek tisztelni a testüket, amiben leélik az életüket?
Itt nem arról van szó, hogy ha a strandon elnyalsz egy jó nagy adag fagyit, vagy ebédre megeszel egy sajtos-tejfölös lángost, hozzá megiszol egy korsó sört, akkor igénytelen vagy. Szó sincs erről.
Én azokra gondolok, akiken látszik, hogy az év többi napján is hasonlóan "tápláló" ételeket esznek, és ami dühítő, hogy a gyerekeiket is így etetik.
Annál bosszantóbbat nehezen tudok elképzelni, mint amikor látok egy kisgyereket, aki szó szerint gurul, annyira kövér. Szerencsétlen kölyök nem tehet róla, de pontosan így válik majd az iskolában gúnyolódás tárgyává, és így lesz belőle később egy lelki sérült, önértékelési zavarokkal küzdő, önbizalomhiányos felnőtt.

Most írhatnám, hogy ennek csak örülnöm kéne, hiszen így mindig lesz munkám, de a helyzet az, hogy szerintem akkor sem halnék éhen, ha nem lenne ennyi extrém módon elhízott ember, ugyanis ha végigpörgetem a vendégeimet, egy kezemen meg tudom számolni, hányan voltak közülök súlyosan elhízva, amikor felkerestek.

Be kell látni, hogy a magyar étkezési kultúra alapvetően hibás, vagy legalábbis nem illik bele az egészséges életmódba. Főként vidéken még mindig az a téves nézet él, hogy a gyerek akkor egészséges, ha pufók. Egy sportos, izmos gyerkőcre rámondják, hogy vézna, és alultáplált.
Szokták mondani, hogy Magyarország a lelki betegek országa (de rossz ezt leírni), ahol a lakosság nagy része vagy alkoholba fojtja bánatát, vagy az evésbe- mint egyetlen örömforrásba- menekül.

Emberek, kapjatok észbe, és kezdjetek el egészségtudatosan kajálni, mert a test egy idő után tényleg nem tud mit kezdeni a sok szeméttel. Adhatsz neki szemetet is,de legyen túlnyomó többségben a jó minőségű, tápláló élelmiszer, mert csak így tud optimálisan működni.

Gyere és kövess a facen

Zenei mixek

Saját készítésű mixek, melyeket különös odafigyeléssel válogattam ki. Aerobik órákon tesztelve

Meghallgatom
Nagyon fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy a mozgásban gazdag életmód kialakításához nem feltétlenül kell edzőterembe járni.
Sokan unalmasnak találják a konditermi edzéseket, nevetségesnek és haszontalannak az aerobik órákat. Tőlük nem várható el, hogy
a mindennapi testmozgást négy fal közé zárva valósítsák meg. Számos alternatívája létezik az edzések rendszeres kialakításának.

aerobic - fitness - aerobik - személyi edző
Kérem várjon....
Kérem várjon
Szeretnél lelkiismeret-furdalás nélkül nassolni? Ez a NASI GYŰTEMÉNY megoldást jelent számodra! Most kérem INGYEN