Ildi Fitness

A CHIA MAG ŐRÜLET nyomában

2016.10.11. 22:00 - Blog

Mi az-az élelmiszer, ami magában tartalmaz káliumot, vasat, magnéziumot és A-vitamint, illetve a nullával egyenlő a koleszterin szintje? Az azték zsálya, híresebb nevén a CHIA MAG.

Manapság rengeteg helyről hallani, hogy „Egyél chia magot! ". Nálam is biztosan sokszor olvastad már, de miért lett ilyen nagy divat és mire is jó valójában? Csak néhány a sokszáz közül:
 
·         Gyulladáscsökkentő hatása van
·         Vércukorszint csökkentő
·         Javítja az emésztést
·         Védi a szívet és az érrendszert
·         Növeli az energiát
 
Sorolhatnám napestig a jótékony hatásait, de szerintem már ettől az öt előnyétől jókedvvel fogod fogyasztani. A vendégeim és barátiam is gyakran kérdezik, hogy hol tudnak chia magot venni. Nos a válaszom az, hogy bárhol: bio boltokban, nagyobb áruházakban, piacon. Ha az ember tudatos vásárló, tudatosan választja meg a termékeket, amiket megvesz és bevisz a szervezetébe, biztosan nem fog neki gondot okozni a chia mag megtalálása a polcokon.
 
A második kérdés gyakorta az, hogy hogyan kell fogyasztani, mihez és mivel kell enni. Én mit ajánlok?Őszintén szólva bármit. Tedd nyugodtan a salátádra, csak szórj rá néhány kanállal. Keverd joghurtba, kefírbe. Fogyaszd bárhogy, ahogy megkívánod, de azért ha mégis tanácstalan lennél itt van néhány recept:
 
1. KÓKUSZOS CHIA PUDING:
 
Hozzávalók:
800 ml tej (tehéntej, rizstej, kókusztej ízlés szerint)
10 g kókuszreszelék
80 g chia mag
Édesítő (eritrit, stevia ízlés szerint)
 
A tejet, és a kókuszreszeléket mérjük egy edénybe, majd keverjük össze habverővel. Így együtt felforraljuk. Elég, ha éppen csak felforr, azonnal húzzuk is le a tűzhelyről. Tegyük félre, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt adjuk hozzá a chia magot és az édesítőt. Addig adagoljuk az édesítőt, míg ízlésünknek megfelelően édes lesz. Keverjük össze alaposan. Hűtőbe téve 4 órán át hagyjuk állni. Tálakba, vagy poharakba adagolva, a mandulával rétegezve kínáljuk az elkészült chia pudingot.
 
2. MÁLNAPUDING CHIAMAGGAL:
 
Hozzávalók (kb 6 főre):
1 kg málna
25 dkg chiamag
2-3 evőkanál juharszirup vagy stevia
 
A málnát turmixoljuk össze fél pohár vízzel és az édesítővel. Törjük át egy szitán. Keverjük hozzá a chiamagot, és tegyük el pihenni. Kb. fél óra alatt a chia megszívja magát, és pudingszerű állagot vesz fel. Ekkor tálkákba kanalazzuk.
 
3. CHIA MAGOS HÁZI MÜZLISZELET:
 
Hozzávalók:
180 g zabpehely
200 g méz
80 ml kókuszolaj
75 g kókuszreszelék
110 g dió
50 g chiamag
50 g lenmag
100 g aszalt szilva
 
A kókuszolajat és a mézet egy kis lábosban összeöntjük, és felmelegítjük.
Az asztalt szilvát és a diót apróra vágjuk.
A száraz összetevőket egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a diót és a szilvát.
Az tálba öntjük az olvasztott mézes kókuszolajat, és jól összekeverjük a többivel.
Egy 15x30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és 180 fokos sütőben kb. 30-40 percig sütjük. A sütőben hagyjuk kihűlni, majd tetszőleges formára vágjuk. Jól záródó dobozban 2 hétig friss marad.
 
Remélem kedvet kaptál Te is, hogy megkóstold a chia magot.
A 30 NAPOS MINTAÉTREND-ben is találsz chia magos recepteket, csak KATTINTS IDE!
EGÉSZSÉGEDRE!

Gyere és kövess a facen

Zenei mixek

Saját készítésű mixek, melyeket különös odafigyeléssel válogattam ki. Aerobik órákon tesztelve

Meghallgatom
Nagyon fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy a mozgásban gazdag életmód kialakításához nem feltétlenül kell edzőterembe járni.
Sokan unalmasnak találják a konditermi edzéseket, nevetségesnek és haszontalannak az aerobik órákat. Tőlük nem várható el, hogy
a mindennapi testmozgást négy fal közé zárva valósítsák meg. Számos alternatívája létezik az edzések rendszeres kialakításának.

aerobic - fitness - aerobik - személyi edző
Kérem várjon....
Kérem várjon
Szeretnél lelkiismeret-furdalás nélkül nassolni? Ez a NASI GYŰTEMÉNY megoldást jelent számodra! Most kérem INGYEN