Ildi Fitness

4 GYAKORI TÁPLÁLKOZÁSI HIBA

2017.08.03. 14:19 - Blog

Úgy érzed, mindent megteszel azért, hogy fogyásod beinduljon, valamiért  mégis nehezen akar mozdulni a mérleg?

Hol lehet a bibi?

A legnagyobb buktató, amin el lehet vágódni, az még mindig az étkezés.
Viszonylag kevés dolgot lehet elrontani az étkezéssel, ám mégis szinte mindenki elköveti valamelyik hibát, amely az elhízáshoz, vagy később a fogyási képtelenséghez vezet.
Azt mindenki tudja, hogy ha többet eszik, mint amennyit eléget, akkor testsúlya gyarapodni fog.
Léteznek azonban további botlások is, amelyek már nem annyira közismertek.

Lássuk, melyik a 4 leggyakoribb táplálkozási hiba:

1)      Szervezet alapanyagcseréjéhez szükséges kalória mennyiség alatti étkezés

Ennek kiszámítására van egy táblázat, amivel nem terhelnélek, de annyit elárulok, hogy az 1000 kalóriás diéták felejtősek, hiszen e körül, vagy e felett van egy felnőtt ember alapanyagcseréje, ami azt jelenti, hogy ha egy ágyban fekszel egész nap, és nézel magad elé, ezt a mennyiséget akkor is meg kell enned.

2)      Nem megfelelő étkezési gyakoriság

Minden étkezés kiváltja egy következő étkezés igényét az anyagcsere gyorsulásának irányába. Ebből tudja a szervezeted, hogy nem kell raktároznia. Ezért olvashatjátok mindenhol, hogy 2-3 óránként enni kell, tehát minimum a napi 5x étkezésnek MEG KELL LENNIE. Ha azt érzed, hogy képtelen vagy enni reggel, ne örülj ennek, mert ez azt jelenti, hogy az anyagcseréd lassú. Ilyenkor 3-4 napig erőltess le pár falatot a torkodon, és meglátod, az 5. nap már éhesen ébredsz.

3)      Nem megfelelő tápanyagarány

Létezik három fő makro tápanyag, amelyekről azt kell tudni, hogy az egyik nem pótolja a másikat: szénhidrát, fehérje, zsír.

Sokan úgy vélik, hogy a szénhidrát egy ősellenség, ami csak arra jó, hogy meghízzunk tőle. Nos, ez egy tévhit. A szénhidrát ugyanis a legfontosabb energiaforrásunk, a testi sejtek 90%-a csak ezekből tud energiát nyerni. A szénhidrát szegény diétának az az átka, hogy pár kg látszatfogyás után bekapcsol a „túlélőprogram”. Az étkezések minimum fele szénhidrát kell, hogy legyen. Szénhidrátokból is létezik jó, és rossz választás. Az egyszerű szénhidrátokat kerülni kell (finomított liszt, cukor), az összetett szénhidrátokat (teljes kiőrlésű pékáru, hüvelyesek, élelmi rostok) viszont fogyaszd napi rendszerességgel, megfelelő mennyiségben.

Biztosan hallottál már teljesen zsírmentes diétáról is. Nos, ez sem jó. Az étkezések max. 30%-a lehet zsír. Ebből is max. 10 % lehet telített zsírsav (állati eredetű zsiradék)  a maradék 20% pedig egyszeresen telítetlen (olajos magvak), vagy többszörösen telítetlen (tengeri hal, olíva).

A fehérje bevitel max. 20-25 % lehet, de ez már kimondott testépítők esetében. Egyébként kb 12-15 %.

4)      Rendszertelen táplálkozás

Ennek következtében is lassul az anyagcsere. Próbálj meg mindennap nagyjából ugyanakkor étkezni, és meglátod, milyen jó hatással lesz az anyagcserédre.

Összegezve tehát, ha ezt a 4 pontot komolyan veszed, és odafigyelsz rá, akkor sokkal látványosabban fogod eltüntetni a zsírpárnákat.

Ami nagyon fontos, hogy ha eddig azt a bizonyos 1200-1500 kcal-t etted, és megértetted, hogy ez kevés, ne egyik napról a másikra duplázd meg a kcal bevitelt, még akkor sem, ha rendszeresen mozogsz. Szép fokozatosan emeld a kalória adagot arra a szintre, ami az átlagos napi energia szükségleted.

Gyere és kövess a facen

Zenei mixek

Saját készítésű mixek, melyeket különös odafigyeléssel válogattam ki. Aerobik órákon tesztelve

Meghallgatom
Nagyon fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy a mozgásban gazdag életmód kialakításához nem feltétlenül kell edzőterembe járni.
Sokan unalmasnak találják a konditermi edzéseket, nevetségesnek és haszontalannak az aerobik órákat. Tőlük nem várható el, hogy
a mindennapi testmozgást négy fal közé zárva valósítsák meg. Számos alternatívája létezik az edzések rendszeres kialakításának.

aerobic - fitness - aerobik - személyi edző
Kérem várjon....
Kérem várjon
Szeretnél lelkiismeret-furdalás nélkül nassolni? Ez a NASI GYŰTEMÉNY megoldást jelent számodra! Most kérem INGYEN